maanantai 22. syyskuuta 2014

Kilpailukausi käyntiin

Toukokuun kilpailuun valmistavaa kautta seuraa syyskuun kilpailukausi - ainakin meikäläisellä tänä vuonna.

SM-pitkällä en ollut ehkä vielä täysin palautunut kahden viikon intervalliblokista, mutta suurin selittävä tekijä on kuitenkin kompromissien täyteinen harjoitusvuosi - ja se, että SM-pitkän finaali oli ajallisesti vuoden toiseksi pisin juoksu. Pisimmässä juoksussa tuli hiusmurtuma pikkuvarpaan tyveen ja sitten Muuratsalon finaalissa satutin ranteen. Kipsihän siihen laitettiin, mutta onneksi sain sen pois just sopivasti ennen SM-sprinttiä ja viestiä. Sprintissä kipsi vielä kulkee haittaamatta mukana, mutta maaston puolella levykompassia on aika vaikea käännellä oikeaan asentoon ilman vasenta kättä.

niksipirkka: rastimääritekotelon saat kätevästi teippaamalla määritteet kiinni kipsiin. Myös emitin voi teipata kipsin kämmenosaan. Kipsi myös suojaa naarmuilta perinteistä määritekoteloa paremmin.

Viime viikonloppuna juostuun SM-sprinttiin oli lähdettävä vailla suurta sprinttikisarutiinia. Parien AM-sprinttien lisäksi pystyin tekemään onneksi aika monta sprinttitreeniä ja olihan tuosta edellisessä postauksessa kuvatusta intervalliblokista varmasti jotain hyötyä fysiikkapuolelle. Nopeusvoimaominaisuuksille tai terävyydelle olisi ollut vielä käyttöä. Virhettä laskeskelin tulleen 35 sekunttia ja 11 rastiväliltä olisi noita sekuntteja ollut otettavissa pois. Ylipitkässä sprintissä virheitä tuli muille kuitenkin vielä enemmän kuin minulle, joten palkintona oli SM-kisojen nelossija (ulkomaalaiset mukaan laskettuna sija 7.). Vammojen jälkeen tuota voi pitää hyvänä tuloksena, mutta toisaalta kun miettii suoritusta millä se tuli ja sitä että kultaankin jäi vain 13 sekuntia, niin ei siihen tyytyväinen voi olla. Toisaalta jos vaikka olisikin tullut voitto, niin olisin saattanut ripustaa inovit naulaan. Nyt jäi ehkä sitä nälkää ensi kautta varten. Edellyttäen kuitenkin, että paikat kestää.

Karsinta: tulokset, rankipisteet
Finaali: tulokset, väliajat finaali + karsinta, rankipisteet
 (olen oppinut aloittamaan kovaa!)kuva: hirppa.kuvat.fi


Sunnuntaina juostiin SM-viesti Pukkilassa. Itse olin panostanut enemmän sprinttivalmistautumiseen, mutta joukkueen kolmen ensimmäisen osuuden kaverit olivat suosiolla jättäneet korttelikikkailut muille ja hoitivatkin itselle kerrassaan mukavan lähtöpaikan ankkuriosuudelle. Valitettavasti en ihan pystynyt venymään siihen mitä olisi vaadittu palkintosijalle tai edes neloseksi (olisi ollut paras sijoitus sm-viestissä). Kahden ja puolen minuutin virhesaldon, Saaren ja Gueorgioun mentyä menojaan, jälkeen päästiin kuitenkin pokkaamaan plaketit vitossijan merkiksi. Balsamia haavoihin huonosti menneiden suurviestien jälkeen!

Tulokset
Omassa gps-reitissä ei ole mitään kovin ihmeellistä. Sen sijaan Nixun aloitusosuuden legendaarinen karkaaminen heti ykkösvälillä kannattaa käydä ihailemassa täältä.

SM-viestin parhaat keltamustat. Axu oli koutsaamassa fudisjunnuja Espoossa


Siitä on hyvä jatkaa kohti SM-yötä ja LounasPolkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua