torstai 14. maaliskuuta 2013

Maakuntien parhaat, osa 2

Jatkoa edellisestä postauksesta.


Pohjois-Karjala
nimi: Juuanvaara / Tahkovaara / Aisus
sijainti: Juuka (Kalevan Rasti)
kilpailu jossa käytetty: SM-normi 2003. MM-katsastus keskimatka 2013 (harjoituskiellossa!)
perustelut: Itä-Suomen helmiä. Joensuun seudulta löytyisi hienoja supikoita, mutta koitetaan pitää myös hienot vaaramaastot vahvoilla tällä listalla.


Etelä-Karjala
nimi: Lökkiö
sijainti: Ruokolahti (SK Vuoksi)
kilpailu jossa käytetty: Eukkorastit 2011
perustelut: On se vaan hienoa, jos onnistuu pitämään karhut loitolla.


Kymenlaakso
nimi: Repovesi
sijainti: Kouvola (Kouvolan Rasti, karttapainos lopussa)
kilpailu jossa käytetty: MM-katsastus 1996
perustelut: Ei edes tarvi hirveesti vetää kotiinpäin (tai oikeastaan mökille päin), jos valinta kallistuu Kymenlaakso osalta Repovedelle. A2-kokoinen kansallipuistoalue tarjoaa isoja mäkiä, pienipiirteistä rinnettä ja upeita maisemia. Vuosittainen vierailukohde itselläni.


Etelä-Savo
nimi: Neitvuori

sijainti: Mikkeli (Navi)
kilpailu jossa käytetty: PM-kisat 2001, SM-normi 2002
perustelut: Hienoa ja rankkaa. Välttynyt talousmetsäkäytöltä parhaimmissa paikoissa, luultavasti juuri kunnon mäkien ansiosta. Molemmissa yllämainituissa kisoissa maasto osoittautui liian vaikeaksi minulle, ainakin yhdessä samaisessa rinteessä. Kyseinen paikka on tullut tsekattua muutamaan otteeseen myöhemmin.


Keski-Suomi
nimi: Ilvesvuori
sijainti: Jyväskylä (Suunta Jyväskylä)
kilpailu jossa käytetty: SM-pikamatka 2000
perustelut: Voi olla, että parempiakin Keski-Suomesta löytyisi. Loppujen lopuksi Ilvesvuoren hyvä alue ei ole mitenkään kovin suuri, mutta muuten maasto kyllä kelpaa tälle listalle. Jostain maakunnasta mukaan voi päästä heikommillakin maastoilla. Kelta-mustien lasien läpi katselevan tuomariston bonuspiste hyvästä nimestä.

 
Päijät-Häme
nimi: Hälvälä
sijainti: Hollola (Lahden Suunnistajt -37)
kilpailu jossa käytetty: Jukola 1987, Sotilas-SM 2012
perustelut: Salpausselän supikkoa tiukimmillaan. Tuttu harjoitusmaasto myös intin metsäleireiltä. Mutta silti maasto ei ikinä päästä pois ilman virheitä. Lienee useimmille tuttu, ainakin nimen perusteella.


Pirkanmaa
nimi: Ponsa
sijainti: Kangasala (Kangasala SK)
kilpailu jossa käytetty: Hämeen rastiviesti 2008, SM-pitkä1997
perustelut: Voi olla monille selkeä vaihtoehto Pirkanmaan osalta. Itse mietin muitakin, mutta joko muisti pettää tai sitten ei löydy parempaa. Teiskosta löytyy kyllä ihan yhtä hyvää. Kuulemma tosin metsäkoneet ovat jyllänneet maastossa sitten viime käyntini.


Kanta-Häme
nimi: Mustisuo / Rehakka

sijainti: Janakkala (Hämeenlinnan suunnistajat)
kilpailu jossa käytetty: FIN-5 2009
perustelut: Pieni hyvä suppapläntti. Ehkä päällimmäisenä alueen hyvistä maastoista, koska 2012 SM-pitkää varten tuli tuollakin vierailtua. Tosin enimmäkseen siinä SM-relevantimmassa osassa, mutta olihan supikon puolellakin vierailtava.


Varsinais-Suomi
nimi: Airismaa
sijainti: Naantali (Turun Metsänkävijät)
kilpailu jossa käytetty: SM-pikä 2006
perustelut: yksi Varsinais-Suomen avokalliomaastoista. Merinäkymien ansiosta nousee hieman muiden edelle. Tosin olisi vastaavantasoisia varmaan muitakin. Kannattaa kurvata käymään jos Turun suunnilla liikkuu. Samalla voi käydä vaikka muumimaailman sprinttikartalla.


Satakunta
nimi:Virttaankangas
sijainti: Huittinen
kilpailu jossa käytetty: ?
perustelut: Jämin (Jukola 2004) maasto osuu aika pahasti Satakunnan ja Pirkanmaan rajoille. Kohtaloksi koitui valitsemattatuleminen kummankin maakunnan osalta vaikka hyvä ja mukava maasto onkin kyseessä (myös suo-kallio -alueet). Sen sijaan otin Satakunnasta mukaan Virttaankankaan joka kuuluu samaan harjualueeseen kuin varmaan tutumpi Säkylän maasto. Samanlaista settiä. Maisemat vähän kuin Lapissa, josta lisäpisteitä. Sitäpaitsi kangasmaastoja ei ole tullutkaan listattua niin paljoa kuin etukäteen kuvittelin.


Ahvenanmaa
nimi: Orrdal
sijainti: Ahvenanmaa (IF Åland)
kilpailu jossa käytetty: PM-kisat 1986
perustelut: Hienoa isoa kalliomäkeä, meren rannalla luonnollisesti. Kartta on tosin jo aika vanha, mutta käymisen arvoinen. Jos uudemmalle kartalle tekee Ahvenanmaalla mieli, ja aikaa on vain yhdelle treenille, niin Solbacka-niminen kartta voisi olla sopiva. Mutta Orrdal on Pardalin valinta.
Uusimaa tosiaan joskus myöhemmin erikseen laajempana pakettina. Kunhan ensin toivun tästä projektista.
 2 kommenttia:

  1. Kuuden vuoden satakuntalaiskokemuksella täytyy todeta, että tätä maakuntaaa ei ole hemmoteltu hienoilla maastoilla. Rauman Euran seudulla pääsee kylläkin nautiskelemaan mukavakulkuisista avokallioista, mutta Porin seutu vaatii kivipellon kyntäjän sisua. Hienona poikkeuksena Yyteri, joka vahva haastaja Virttaankankaalle! T.Sammy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kai sieltä löytyy hyviäkin maastoja. Ainakin mukavia ovat olleet Hiisijukola ja sen treenimaastot sekä finnspring 2010. Yyteri olla mulla kanssa mielessä listaa laatiessa, mutta omat kokemukset sieltä ovat ehkä olleet vähän huonompia. Tuntuu siltä, että kartasta en oo ymmärtänyt mitään.

      Poista

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua