sunnuntai 26. elokuuta 2012

Online

Tätä juttua kirjoitettaessa Janakkalassa on käynnissä SM-pitkän finaalit. Itse istun kotisohvalla ja seurailen online-tuloksia netistä. Eilisissä karsinnoissa olin itsekin viivalla, mutta tänään aamulla heräsin kurkkukipuun sekä lihassärkyyn ja finaalin väliin jättäminen oli tosiasia. Tai olisihan sinne voinut lähteä könyämään, mutta keskeytys olisi ollut todennäköinen ja turhan rasituksen seurauksena tauti olisi varmasti pitkittynyt. Jo eilisessä karsinnassa juoksu tuntui yllättävän raskaalta ja aika lähellä todellista kisavauhtia sai juosta. Tuloksena omassa karsintaryhmässäni sija 4 ja aika hyvä lähtöpaikka finaaliin. No, se jäi nyt käyttämättä. 

Jaahas, Nixu näytti just menevän kärkeen 9,36km väliajassa. Hyvä!

Kauden sm-kisojen osalta trendi on kuitenkin onneksi nouseva. Keväällä jouduin jättämään sm-erikoispitkän ja sm-sprintin väliin sairastelun takia. Nyt pystyin jo juoksemaan karsinnan, joten ehkä sitten kolmen viikon päästä sm-keskimatkalla onnistuu karsinta+finaali -yhdistelmä. Toivottavasti myös viesti seuraavana päivänä. SM-yössä voisikin sitten jo hakea menestystä.

No nyt sinne väliaikaan tuli kakkoseksi sorsa, joka jo 2,36km väliajassa oli seurakaverinsa Sildin peesissä eli Sildi varmaan meni todellisuudessa vähintään 2,5min keulaan vaikka ei onlinessä näykään.

Pakko tähän väliin todeta, että finaalin väliin jääminen harmittaa. Eikä ainoastaan sen takia, että se oli syksyn päätavoite, vaan myös siksi että oikeita pitkänmatkan kisoja on niin harvassa että niitä ei haluaisi jättää yhtään väliin. Olen juosstu Suomessa tänä vuonna kaksi pitkän matkan kisaa (voittoaika yli 75min), Finsspringin ja Tampere-Gamesin. Molemmat katsastuksia. Muuten 15-tonnisella kartalla 90 minuutin kisoja ei ole tarjolla. Kuitenkin sm-pitkää varten tuli käytyä jälleen kerran lähiseudun 15-tonniset kartat läpi ja juostua omia pitkän treenejä. Seuraavan kunnon pitkän matkan kisaan mennessä kroppa ja pää ehtivät varmaankin unohtamaan tuon harjoittelun tulokset.

Viikko sitten katsastettiin maailmancupin finaalikierrokselle Jämsässä. Kisaformaatti oli mielenkiintoinen, ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty pudotussprintti. Aamupäivällä karsinta, ja iltapäivällä ensin välierät 16 jatkoon selvinneelle ja sitten vielä finaali. Kisa, ja erityisesti runsaat hylkäykset, ovat herättäneet runsaasti keskustelua. Itse en aio sitä soppaa enää hämmentää. Rakentavaan keskusteluun sprintin kehittämiseksi voin kyllä osallistua. Tuloksena katsastuksesta oli sija 4. joka ei riittänyt lippuun viikon päästä käynnistyvälle mc-kiertueelle, jota myös nordic o-touriksi kutsutaan.

Nyt se Nixu meni maalissa kärkeen, mut 9,36 kilsassa Fincke on mennyt paljon kovempaa.

Seuraavien viikkojen suunnitelmissa on juosta kaksipäiväinen eGames ihan tässä kotikonnuilla seuraavana viikonloppuna ja seuraavan viikonlopun kieppeillä leireillä Vuokatissa ja juosta ilmeisen kovatasoinen keskimatka ensi vuoden MM-kisojen naapurimaastossa. Sitä ennen pitäisi kuitenkin tervehtyä ja päästä takaisin harjoittelun pariin.

Nyt viimeisetkin miehet ovat startanneet. On aika keskittyä online-seurantaan.

1 kommentti:

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua