sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Anders Pardal ja kadonneen kulun metsästys

Pohjalla ollaan. En ole onnistunut kääntämään negatiivistä kurssia. eSprintin jälkeen tuli flunssa ja sen jälkeen on tullut oltua enemmän tai vähemmän tuuliajolla. Navigoinnin suhteen ei ole ollut ongelmia, mutta meikäläisen paatin liikuttamiseksi ei ole ollut tuulta purjeissa tai tehoja moottorissa. Eilisessä hupiliigan finaalissa tuli sitten kunnon pohjakosketus. Nyt täytyy ryhtyä korjaustoimenpiteisiin ja koittaa nostaa paatti takaisin pintaan. Eli huomenna tutkimuksiin.

Tiomila oli ja meni. Lynxin miesten ykkösen kohtaloksi tuli keskeytys kun pitkällä yöllä Nixun jalkapöydän ulommainen metatarsaaliluu sanoi naps. Kävin kuitenkin juoksemassa ankkuriosuuden 15,5km yhteislähdössä pitkän matkan treeninä. Kelloa loppuradasta vilkaistessani totesin pieneksi yllätyksekseni ajasta tulevan ihan kelvollisen. 8 minuuttia tuli Gueorgioulle takkiin, mutta osuussija 20. ilman täyttä yritystä antoi vähän itseluottamusta pidemmillekin matkoille, varsinkin suunnistuksen osalta. Mukava maasto ja hyvä kartta 10-tonnin mittakaavalla. Tästä kartta-asiasta voisinkin kirjoitella vähän lisää seuraavassa postauksessa.

Nautintoa


Tiomilan jälkeisellä viikolla tarjottiin tiivistä kalenteria. Polisprinttiä, Prisma-rasteja, Tampere-Gamesia ja SM-maastoja. Ajatuksena oli alunperin kahlata koko setti läpi ja palautella välipäivinä. Tiivis kilpailutahti lyhyehköillä matkoilla toimisi hyvänä valmistautumisena seuraavan viikonlopun tärkeämpään SM-sprinttiin ja sen mennessä huonosti myös seuraavan päivän SM-erikoispitkään. EP:n pyyhin jo kalenterista yli ja sprinttikin saattaa olla liipasimella.

Helatorstain Prisma-rasteilla juostiin hupiliigan kolmas osakisa keskimatkoin. Maasto ja rata olivat helppoja ja entisestään hommaa helpotti lehdettömät puut. Katse ylös ja mahan alus jalkoja täyteen. Kerrankin keskimatka joka voisi sopia mulle. Melko siisti gps-viiva tuli taas, mutta se ei lohduta yhtään jos tulostaululla sijoitus on 34. Edellisen viikon ajan kulku oli ollut ihan jees, joten ajattelin huonon kulun olleen tilapäistä ja aloin virittelemään uutta uistinta siiman päähän kelatakseni launtain hupiliigan takaa-ajofinaalissa itseni paremmille sijoille.

Ei-niin-nautintoa


Ei tullut kulkua tampereelle, ei edes torstain kaltaista keskinkertaista laahustusta. Ensimmäiset minuutit jaksoin ihan kohttuullisesti, mutta kilsan kohdalla ylämäessä piti alkaa päästämään porukkaa ohitse. Ja sitä porukkaa riitti. Rintanumeroni oli 14 ja siihen perään lähti 38 miestä 45 sekuntin sisään. Vartin kohdilla melkein kaikki olivat menneet ohi ja 25 minuutin kohdilla kuulin rastimiehen sanovan "se oli siinä". Arvelin olevani viimeinen mies ja kun Summanenkin meinasi jättää juoksemalla, niin ei tarvinut keskeytyspäätöstä arpoa kovin pitkään. Kisa sai siis arvoisensa päätöksen. Toivottavasti näitä ei tule lisää. Tästäkin voisi kirjoittaa erillisen tekstin. Katsotaan onko siihen tarvetta. Veikkaan että aika moni muukin kirjoittelee lähipäivinä aiheesta. Ainakin Dlabaja ehti jo eilen.GPS-seuranta.Kärsimystä


Sunnuntain SM-maastoihin lähtemistä ei lauantaisen flopin jälkeen tarvinut edes harkita. Harkinnassa on nyt lähinnä olleet mahdolliset kulun katoamisen aiheuttaneet tekijät ja mahdolliset korjaustoimenpiteet. Sykkeet ovat olleet normaalilla tasolla, sekä juostessa että levossa. Allergiaa tai astmaa ei pitäisi olla. Kisojen ja kovien treenien välillä olen ottanut kevyesti, määrällisesti viimeiset kolme viikkoa ovat olleet harjoituskauden pienimmät. Limaa irtoaa ja juostessa happi ei kulje. Vähänkin jyrkempi penkka ja olen heti ihan hapoila. Kuumetta ei ole eikä kurkkukaan ole ollut kipeä yli kahteen viikkoon. Välillä kulkee ja välillä voimat tuntuu puuttuvan kokonaan. Sinkin, mivitotalin, maitohappobakteereiden, regulatin, bafucinien, echinaforcen yms luontaistuotteiden ja vitamiinien käyttö on jatkunut jo pidempään, mutta nyt olen lisännyt mukaan myös rautavalmisteen ja allergialääkkeet, nenäsumutteet sun muut. Huomenna yritän saada otetuksi verenkuvan ja toivottavasti pääsen myös lääkärin juttusille. Varmuudeksi myös hieronta ja ei treeniä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua