tiistai 21. toukokuuta 2013

SM-sprint vol. 2

Suunnistusnetissä on kritisoitu sm-sprintin ratoja. 4,2km ja 21 rastia kertoi jo etukäteen mitä tuleman pitää. Se oli kyllä pienoinen yllätys että pitkillä väleillä ei ollut reitinvalintaa enempää. Alla kisassa juostusta radasta versio kaksi. Nämä muutokset olisivat varmasti onnistuneet ilman erityisjärjestelyjä. Isommat muutokset olisivat voineet vaatia lisää katujen sulkemisia tai samojen välien juoksemista vastakkaisiin suuntiin eri radoilla. Lyhensin myös hieman, koska nyt juostiin reilu minuutti yli ohjeaikojen. Kielletyn alueen nauhaa olisi voinut käyttää ehkä vähän enemmän ja katujen ylitykset olisi voinut merkitä paremmin. Nyt esimerkiksi miesten finalisteista 15 näytti gps-seurannan perusteella juosseen 10-11 välillä kielletystä kohdasta tien yli. Ketään ei hylätty ja oikaisulla säästi sekunnin tai kaksi.

SM-sprint finaali 2013 H21, vol2

4 kommenttia:

 1. Onkos tuolla nyt jotain väliä, jos SuunnistusNetissä kritsoidaan? Sontakanava on sontakavana. Aina on parannettavaa, mutta järjestäjille soisi arvostusta siinä, että ovat ison vaivan nähneet. Elkää siis turhaan ruotiko, mikä voisi olla paremmin. Kyllä ne sen itse tietää ja ovat fiksuja olleet ratkaisuissaan.

  VastaaPoista
 2. Hmm, kyl Hirvosen Kaitsu on varmaan miettiny nuo radat ihan Jukolankin tuomalla kokemuksella ja ainahan voi olla tietty uusia mielipiteitä..mutta lopputulokset tuskin kuitenkaan ei olisi olleet kovinkaan erilaiset?

  VastaaPoista
 3. Tokkopa Jukolasta sprinttiratametsurointiin juurikaan hyötyä.

  VastaaPoista
 4. Antti on ihan oikeassa. Mikkelin rintti oli aika suoraviivainen verrattuna esimerkiksi Suunnistavan Uudenmaan AM-rinttiin Pohjois-Malminkartanossa. Siinä oli sokkeloa ja pyöritystä ihan eri tavalla. Härveli löytyy Pihkaniskojen kisasivuilta

  VastaaPoista

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua