torstai 26. heinäkuuta 2012

Sunshine in the air!Tänä suvena kesälomani pituus oli ainoastaan kaksi viikkoa + pari lisäpäivää osa-aikavapaita. Alunperin tarkoitus oli pitää enemmänkin, mutta ei se kotona tai mökillä yksinään hengailu tunnu lomalta joten jätin loput lomapäivät odottelemaan syksylle, talvelle ja keväälle. Ennen ensi toukokuuta lomaa on vielä jäljellä yhdeksän viikkoa. Se on paljon se. Vaihdoin lomarahat lomapäiviksi ja keväällä töissä oli sen verran kiireistä, että pitämättömiä osa-aikavapaita on reilun parin viikon edestä. Siitä riittää pariin lapin ja pariin etelän leiriin. Ehkä yhteen pidempäänkin reissuun, esimerkiksi Uuteen-Seelantiin.

Eka lomaviikko alkoi Kalevan rastiviestillä kesä-heinäkuun vaihteessa. Rokuan hienoissa maastoissa oli siisti kirmailla ja vauhdikkaaseen maastoon tuli startattua alotuksessa jo alusta alkaen sen verran kovaa, että muut jäivät melko nopeasti. Ihan parasta kulkua ei vielä tarjoiltu, ekan kerran katoin kellosta seitsemän minuuutin kohdalla että paljonko vielä on jäljellä. Virhettä tuolla ei paljoa viittinyt tehdä ja keulassa oli kiva tulla vaihtoon. Saattoi siinä valmennuspäällikkö Sundbergkin jostain Pardalin comebackistä mainita. 8,3km taittui ajassa 37.40.

Rastiviestin jälkeen "loma" jatkui noin sadan kilsan päässä Kajaanin Joutenlammella Kainuun rastiviikon merkeissä. Maastot oli mukavia, nopeakulkuisia ja suunnistuksellisesti suht helppoja. Suuria virheitä tuolla ei pitäisi ainakaan kärkipään kavereille päästä syntymään. Itse tykkään kangaspohjaisista maastoista, joten viikolle oli kiva lähteä nauttimaan suunnistuksesta. Ekana päivänä vielä jaksoi, vaikka edellisen päivän suoritus painoi jaloissa. Vauhti taisi alkaa hyytymään viimeisiä päiviä kohti ja vikan päivän takaa-ajossa kuumassa ja pölisevässä maastossa nähtiinkin jo aika heikko mies. Sijoitus tippui neljännestä kuudenneksi kun loppukirissä ei ollut mitään eväitä jäljellä. Iso miinus järjestäjille siitä, että yhtenäkään päivänä pisimmän radan H21E sarjassa ei ollut tarjolla juomaa, ellei sitten halunnu tehdä tarkoituksella koukkasta juomapisteelle. Toisena ja neljäntenä päivänä loppumatkasta mulla kuivasi kurkkua sen verran, että juominen oli päällimmäisenä mielessä. Reitit ja tulokset löytyvät KRV:n sivuilta.
Kisojen ulkopuolisesta elämästä sen verran, että maisemanvaihdos teki hyvää ja tuli vähän nautittua kesästä. Tulihan sitä käytyä kolmessa Vuokatin MM-kisojen pitkän matkan mallimaastossakin. Edellisestä jutusta joku ehkä saattaisi vetää johtopäätöksen, että koti-mömmömmiin tekisi Parjanteen pojan mieli. Sinne taitaa vaan olla sen verran tunkua, että ei se mulla ole tavoitteena. Jos MM-kisapaikkaa haluaisi tavoitella, niin se lienee paljon helpompaa vaikka 2014. Siitä KRV:n tiedottajakin sen 2014-tavoitejutun taisi vetästä. Mutta mulle riittää se, että olen hyvässä kunnossa ja saisin sen realisoitua johonkin muuallekin kuin Lynxin testijuoksutilastoihin.

Kainuusta reissu jatkui suoraan Ylläkselle ja seurauksi sinne sain vanhemmat. Kainuu päättyi perjantaina ja samana iltana oltiin mökillä. Takaisin ajeltiin reilua viikkoa myöhemmin sunnuntaina. Kahdeksan vuorokautta tuli siis vietettyä keskikesän auringossa. Meno- ja vikaa päivää lukuunottamatta kelit olivat nimittäin vähintäänkin kohtuulliset. Elämä on aika helppoa kun ei tarvitse miettiä mitään erikoista. Päivärytmi tuppaa koostumaan tuolla niin kesällä kuin talvellakin treenistä, ruokailusta, saunomisesta ja nukkumisesta. Mitäs muuta sitä ihminen kaipaisi? Kesällä tulee tietysti juostua enemmän ja hyödynnettyä alueen suunnistusmaastoja sekä korkeuseroja. Määräällisesti ei siksi pääse samoihin tunteihin kuin talvella, mutta pitäisin kahdeksan päivän saldoa 26h5min ihan hyvänä. Varsinkin suoraan viiden kisan viikon päälle ja etelänmiehelle. Ei tässä mitään taivaisia sentään olla. Viikon päätteeksi osallistuin vielä Äkäslompolon ympärijuoksuun, jossa väsynyt kroppa liikahti vielä yllättävän hyvin. 8,5km reitti taittui aikaan 27:55 eli 3´17/km vauhdilla. Reitti on melko mukava; puolet asfalttia, loput polkua ja sattuu matkalle myös Äkäsjoen ylittävä riippusiltakin. Alla vielä parri kuvaa lomalta, ei sen enämpi.

Loppukiri telttaan sateelta suojaan (kuva: Ylläksen nousu)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua